Staféta

HUEN
Staféta

Universitatea Creștină Partium a lansat în 2016 un volum științific numit Staféta, în care intenționează să ofere un spațiu de publicare special pentru studenți. În volumul publicat anual, autorii potențiali și tinerii cercetători cu statut de student activ pot aplica pentru publicarea studiului lor în măsura în care textul atinge standardul științific adecvat. Obiectivul de bază este cultivarea talentelor, și anume de a permite studenților legați de această regiune geografică să își încerce capacitatea în domeniul cercetării științifice și să publice prima lor publicație științifică.

 

Cine poate aplica?

 • Studenții Universității Creștine Partium pot aplica cu un text scris special pentru acest apel sau cu care au participat la sesiunea de comunicări științifice PTDK. De asemenea, pot fi publicate părți din lucrări de licență sau disertație, care reprezintă  cercetări independente. Studenții câștigători PTDK vor participa la concurs pe bază de invitație.
 • Studenții talentați absolvenți de la Universitatea Creștină Partium, care și-au susținut disertația cu o notă excelentă (9-10) cu cel mult trei ani în urmă și efectuează revizuirea formală a textului în conformitate cu cerințele revistei.
 • Studenți ai altor universități, foști studenți (absolvenți cu cel mult trei ani în urmă), dacă disertația lor se referă la un subiect specific legat de domeniul Partium. Aceștia pot aplica atât cu lucrări prezentate la PTDK, cât și cu disertații, precum și cu lucrări științifice pregătite special pentru acest apel.

 

Cerințe privind conținutul: 

 • Studenții PKE pot aplica cu lucrări legate de orice disciplină.
 • În cazul studenților și absolvenților altor instituții de învățământ superior, domeniul științific este, de asemenea, opțional, dar o cerință de bază este legătura strânsă a subiectului cu regiunea Partium sau cu unul dintre județele, regiunile sau așezările sale.
 • Revista are un capitol în limba străină (engleză, franceză, germană). Nu există restricții de conținut pentru studiile scrise într-o limbă străină. Lucrările trebuie să includă o introducere (selectarea subiectului, relevanța subiectului), o secțiune de cercetare / prelucrare a subiectului care formează coloana vertebrală a disertației, o descriere a metodologiei, citarea surselor și o concluzie. Trebuie utilizate cât mai larg posibil sursele științifice relevante. Cerințele formale / editoriale sunt conforme cu standardele Partium Publisher (Anexă). Nu putem publica texte publicate anterior sau lucrări cu conținut, deficiențe științifice și formale. 

 

Cerințe formale 

Lucrările trebuie trimise în format .doc, într-un singur document, la partiumegmail.com. Lungimea textului poate fi de cel puțin 10.000 și cel mult 30.000 de caractere. Editarea textului: corpul lucrării trebuie editat în font Times New Roman, 12 caractere și spațiu de 1,5 linii, în format A4, portret. Textul trebuie să fie însoțit de un rezumat în limba maghiară și engleză în lungime de 500-800 de caractere. Cuvintele cheie în maghiară și engleză (5-7) trebuie, de asemenea, să fie marcate. Pe lângă titlu, pagina de copertă a disertației trebuie să includă: 

 • inscripția „Stafeta”;
 • numele și prenumele autorului (autorilor);
 • datele autorului / instituției autorilor (universitate, facultate, specializare, an de studiu);
 • numele și prenumele conducătorului științific și datele instituției sale.
 • adresa de e-mail și numărul de telefon mobil al autorului (autorilor) și al conducătorului științific. 
 
Universitatea Creștină Partium 2024 Confidențialitate Politica cookie
PNRR
PKE
PNRR
Confidențialitate Politica cookie Universitatea Creștină Partium 2024
Proiectat de:Noncommon.design
Dezvoltat de:BTZ web
a