Asistență socială BA

HUEN
Specializări
Asistență socială BA
Licență Durata programului (acreditat): 3 ani Cu frecvență În limba maghiară Locuri fără taxă: 15 Locuri cu taxă: 20

Contact, secretariat Plan de învățământ, discipline Consultații profesori Examen de licență


Asistentul social oferă ajutor specializat persoanelor în nevoie - o recomandăm celor care simt o vocaţie să ajută pe cei care se confruntă cu probleme, să sprijine persoanele din categoriile sociale defavorizate, pe cei cu nevoi speciale, să susţină eforturile de reintegrare ale persoanelor din grupurile marginalizate ale societăţii. Între grupurile ţintă ale asistenţei sociale se numără vârstnicii cu pensii foarte mici, familiile cu mulţi copii şi situaţie financiară precară, şomerii, bolnavii cronici, copii instituţionalizaţi, copii străzii, persoanele fără adăpost, persoanele dependente de droguri.

Obiectivul programului de licenţă aparținând Departamentului de Științe Socio-Umane este pregătirea unor profesionişti din domeniul social care pot combina cunoştinţele teoretice cu aptitudinile profesionale în practica intervenţiilor sociale. Absolvenţii noştri se pot angaja la instituţii de tip social, furnizori publici şi privaţi de servicii sociale, organizaţii neguvernamentale, societăţi comerciale bazate pe principiile economiei sociale.

Pe lângă aceste cariere profesionale obişnuite, absolvenţii îşi pot găsi joburi într-o serie de domenii care presupun o bună capacitate de management a resurselor umane, aptitudini de comunicare, capacitate de dezvoltare şi de menţinere a relaţiilor umane.

CE VEI ÎNVĂȚA
Cursurile teoretice de bază din domeniul asistenţei sociale, din sociologie, din psihologie şi din drept sunt completate de activităţi didactice şi profesionale care ajută la aprofundarea metodologiei şi practicii asistenţei sociale. Pe lângă parcurgerea disciplinelor fundamentale, începând cu al treilea semestru studenţii noştri pot învăţa în mod sistematizat despre domeniile specializate ale asistenţei sociale (şi ale serviciilor sociale în general): politici sociale, protecţia copilului şi a familiei, prevenirea şi terapia în asistenţa socială etc. 15% din pregătirea universitară o reprezintă practica profesională, aici, pe lângă munca pe teren, au un rol important activităţile de socializare profesională şi trainingurile de dezvoltare a personalităţii.
Oportunități de angajare
- birouri, servicii sociale de pe lângă primării, consilii locale, consilii judeţene
- centre, agenţii pentru ocuparea şi repartizarea forţei de muncă
- agenţii de dezvoltarea
- furnizori de servicii sociale (instituţii sociale pentru ocrotirea copiilor, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap etc.)
- instituţii de sănătate
- organizaţii non-guvernamentale
- biserici şi instituţii bisericeşti
- instituţii de învăţământ
- companii, firme din sectorul privat (consiliere de afaceri, managementul resurselor umane, medierea forţei de muncă etc.)
Taxă de școlarizare
Taxa de școlarizare este de 300 de euro pe an.
Admitere
60%Media de bacalaureat
40%Notă aleasă din probele scrise de bacalaureat
 

 

Știri recente
Vizualizați toate
Cadre didactice
Dr. Gábor Flóra
Dr. Gábor Flóra
Prorector, Profesor universitar
Dr. habil. Csanád Albert-Lőrincz
Dr. habil. Csanád Albert-Lőrincz
Conferențiar universitar
Dr. Emese-Hajnalka Belényi
Dr. Emese-Hajnalka Belényi
Lector universitar
Dr. Levente Székedi
Dr. Levente Székedi
Director Departament, Lector universitar
Dr. Katalin Gál
Dr. Katalin Gál
Lector universitar
Dr. Hajnalka Izsák
Dr. Hajnalka Izsák
Lector universitar
Dr. János Kiss
Dr. János Kiss
Profesor universitar
Dr. Árpád Kulcsár
Dr. Árpád Kulcsár
Asistent universitar
Dr. Norbert Csaba Lukács
Dr. Norbert Csaba Lukács
Asistent universitar
Dr. Rita Pásztor
Dr. Rita Pásztor
Lector universitar
Dr. theol. József Pálfi
Dr. theol. József Pálfi
Rector, Profesor universitar
Dr. Györgyi Szilágyi
Dr. Györgyi Szilágyi
Professor emerita
Drs. Renata-Alice Stoicu-Crişan
Drs. Renata-Alice Stoicu-Crişan
Asistent universitar
Dr. Tímea Katalin Tolnai
Dr. Tímea Katalin Tolnai
Lector universitar
Formare psihopedagogică
Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Universitatea Creștină Partium din Oradea oferă formare inițială și avansată pentru celor care doresc să se înscrie în modulul pedagogic de nivel I sau II în timpul studiilor lor, precum și formare postuniversitară pentru cei care decid să urmeze o carieră în învățământ după încheierea studiilor universitare. Modulul servește ca un supliment la oricare specializare.
Centrul de Limbi Partium
Centrul de Limbi Partium organizează cursuri de limbi străine și cursuri de limbi străine specializate pentru toate vârstele, la toate nivelurile de competență lingvistică (începător, intermediar, avansat) în limba engleză, germană, franceză, italiană, maghiară și română. Activitatea sa include pregătirea și examinarea studenților și a locuitorilor din regiune pentru examenele de competență lingvistică Partium, Cambridge și ECL (în limba engleză, germană, franceză), precum și furnizarea de servicii de traducere și interpretare.
Știință
Cercetarea științifică și artistică reprezintă o parte permanentă a activității universității, la care participă atât profesorii, cât și studenții noștri. De-a lungul anilor, au fost înființate o serie de grupuri de cercetare, fie în cadrul departamentelor, fie prin cooperare interdepartamentală, care desfășoară în mod regulat proiecte de cercetare, conferințe și alte programe profesionale.
Câminul Arany János
Căminul situat în centrul orașului oferă nu doar cazare, ci și opțiuni de luat masa și spălătorie pentru studenții universitari la prețuri accesibile. În plus, oferă condiții de studiu liniștite și acces la Wi-Fi. De asemenea, în clădirea căminului există Clubul Studențiilor, unde aceștia pot socializa în timp lângă o cafea, ceai sau băuturi răcoritoare și pot juca fotbal de masă.
Universitatea Creștină Partium 2024 Confidențialitate Politica cookie
PNRR
PKE
PNRR
Confidențialitate Politica cookie Universitatea Creștină Partium 2024
Proiectat de:Noncommon.design
Dezvoltat de:BTZ web
a