- Limba și literatura engleză BA
- Pedagogia învățământului primar și preșcolar BA
- Finanţe şi bănci BA
- Politici sociale europene MA
- Traducere și interpretariat MA
- Informatică economică BA
- Economia comerţului, turismului şi serviciilor BA
- Arte plastice – Grafică BA
- Limba şi literatura maghiară BA
- Limba şi literatura maghiară – Limba şi literatura engleză BA
- Management BA
- Formare psihopedagogică – Nivel I.
- Formare psihopedagogică – Nivel II.
- Finanțe MA
- Formare psihopedagogică – Nivel I. Postuniversitar
- Formare psihopedagogică – Nivel II. Postuniversitar
- Asistență socială BA
- Sociologie BA
- Multilingvism şi multiculturalitate MA
- Managementul dezvoltării afacerilor MA
- Comunicare vizuală MA
- Interpretare muzicală – Canto BA
Admitere Contact, secretariat Plan de învățământ, discipline Consultații profesori Examen de licență
Asistentul social oferă ajutor specializat persoanelor în nevoie - o recomandăm celor care simt o vocaţie să ajută pe cei care se confruntă cu probleme, să sprijine persoanele din categoriile sociale defavorizate, pe cei cu nevoi speciale, să susţină eforturile de reintegrare ale persoanelor din grupurile marginalizate ale societăţii. Între grupurile ţintă ale asistenţei sociale se numără vârstnicii cu pensii foarte mici, familiile cu mulţi copii şi situaţie financiară precară, şomerii, bolnavii cronici, copii instituţionalizaţi, copii străzii, persoanele fără adăpost, persoanele dependente de droguri.
Obiectivul programului de licenţă aparținând Departamentului de Științe Socio-Umane este pregătirea unor profesionişti din domeniul social care pot combina cunoştinţele teoretice cu aptitudinile profesionale în practica intervenţiilor sociale. Absolvenţii noştri se pot angaja la instituţii de tip social, furnizori publici şi privaţi de servicii sociale, organizaţii neguvernamentale, societăţi comerciale bazate pe principiile economiei sociale.
Pe lângă aceste cariere profesionale obişnuite, absolvenţii îşi pot găsi joburi într-o serie de domenii care presupun o bună capacitate de management a resurselor umane, aptitudini de comunicare, capacitate de dezvoltare şi de menţinere a relaţiilor umane.
Locurile fără taxă sunt redistribuite în fiecare an universitar.
60% Media de bacalaureat
40% Notă aleasă din probele scrise de bacalaureat
Criteriile pentru ocuparea ultimului loc în caz de egalitate de punctaj (în ordine):
- În cazul aceleiași medii de admitere, se va lua în considerare media mai mare de la examenul de bacalaureat.
- În cazul aceleiași medii de bacalaureat, clasamentul se va face pe baza celei de-a doua celei mai mari note de la examenul de bacalaureat.
- În cazul aceleiași medii de bacalaureat și a aceleiași a doua celei mai mari note, clasamentul se va face pe baza mediei generale din cei patru ani de liceu.
Notă:
Candidații care au obținut premii (locurile I-III) sau mențiuni la olimpiadele naționale din România la disciplinele Sociologie, Psihologie, Limba și literatura maghiară pot solicita admiterea pe un loc fără taxă.
Metodologie de admitere Asistență socială BA
Înscriere Online Înscriere personală
Candidatul admis va primi contractul de școlarizare de la secretariat, fie prin e-mail, fie personal. Acest contract trebuie completat și semnat, apoi depus personal în perioada de înmatriculare, împreună cu dovada plății taxei de înmatriculare (în cazul plății cu card bancar, dovada nu este necesară) sau, dacă a fost admis pe un loc cu taxă, și dovada achitării primei tranșe a taxei de școlarizare. Neîndeplinirea acestor condiții va duce la pierderea locului obținut.