Comunicare vizuală MA
Masterat
Durata programului (acreditat): 2 ani
Cu frecvență
În limba maghiară
Locuri fără taxă: 9
Locuri cu taxă: 16
Programul de studiu masteral Comunicare vizuală este a doua etapă a pregătirii universitare în domeniul artelor vizuale oferite de universitatea noastră, continuând formarea profesională inițiată prin programul de studiu de licență Arte plastice – Grafică.
În cadrul programului de studiu de masterat, studentul se poate dezvolta în continuare în specializarea aleasă, poate aprofunda aplicarea teoriei și practicii profesiei și poate începe munca independentă de cercetare cu ajutorul mentorului ales. Acest aspect al pregătirii este esențial nu numai pentru activitatea viitorului angajat în domeniul graficii aplicate, ci și pentru artistul care dorește să devină țină pasul cu arta contemporană.
Cercetare creativă în design grafic, istoria publicității, design alternativ de ambalaje, design de publicații, tehnici alternative în arte vizuale, intermedia, multimedia, media experimentală, arte audiovizuale, utilizarea etică a resurselor, cultură vizuală, teorii estetice contemporane, teorii filozofice contemporane. Subiecte opționale: fotografie publicitară, animație pe calculator.
- la studiouri de creație, agenții digitale (designer grafic junior, web designer junior)
- în domeniul publicității (operator de film, editor, designer grafic)
- la studiouri de animație (desenator, designer de personaje)
- într-un atelier de design 3D
- într-o editură (designer de carte, ilustrator)
- în industria tipografică
- în educație
- ca designer grafic sau animator freelancer
- ca artist vizual independent
- în domeniul publicității (operator de film, editor, designer grafic)
- la studiouri de animație (desenator, designer de personaje)
- într-un atelier de design 3D
- într-o editură (designer de carte, ilustrator)
- în industria tipografică
- în educație
- ca designer grafic sau animator freelancer
- ca artist vizual independent
Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Universitatea Creștină Partium din Oradea oferă formare inițială și avansată pentru celor care doresc să se înscrie în modulul pedagogic de nivel I sau II în timpul studiilor lor, precum și formare postuniversitară pentru cei care decid să urmeze o carieră în învățământ după încheierea studiilor universitare. Modulul servește ca un supliment la oricare specializare.
Centrul de Limbi Partium organizează cursuri de limbi străine și cursuri de limbi străine specializate pentru toate vârstele, la toate nivelurile de competență lingvistică (începător, intermediar, avansat) în limba engleză, germană, franceză, italiană, maghiară și română. Activitatea sa include pregătirea și examinarea studenților și a locuitorilor din regiune pentru examenele de competență lingvistică Partium, Cambridge și ECL (în limba engleză, germană, franceză), precum și furnizarea de servicii de traducere și interpretare.
Cercetarea științifică și artistică reprezintă o parte permanentă a activității universității, la care participă atât profesorii, cât și studenții noștri. De-a lungul anilor, au fost înființate o serie de grupuri de cercetare, fie în cadrul departamentelor, fie prin cooperare interdepartamentală, care desfășoară în mod regulat proiecte de cercetare, conferințe și alte programe profesionale.
Căminul situat în centrul orașului oferă nu doar cazare, ci și opțiuni de luat masa și spălătorie pentru studenții universitari la prețuri accesibile. În plus, oferă condiții de studiu liniștite și acces la Wi-Fi. De asemenea, în clădirea căminului există Clubul Studențiilor, unde aceștia pot socializa în timp lângă o cafea, ceai sau băuturi răcoritoare și pot juca fotbal de masă.