Nemzetközi Turisztikai Konferencia 2024

ROEN
Nemzetközi Turisztikai Konferencia 2024
NEMZETKÖZI IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓI KONFERENCIA 2024 INTERNATIONAL TOURISM & HOSPITALITY CONFERENCE 2024 Nagyvárad 2024. október 3-4. / Oradea 3-4TH October 2024

A Partiumi Keresztény Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Érmelléki Gazdák Egyesülete 2024-ben is megszervezi az ITHC24 idegenforgalmi és vendéglátási konferenciát. A konferenciára 2024. október 3-4.-én kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetemen. 

ITHC24 - Reziliencia

A turizmus, mint világviszonylatban az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazat, az elmúlt évek gazdasági, társadalmi és környezeti folyamatai miatt jelentős mértékben átalakulásra kényszerült. Egyes desztinációk megőrizve korábbi szerepüket, népszerűségre tettek szert, látogatottságuk túlturizmushoz vezetett, átalakítva ezzel a társadalmi és természeti környezetet. Mások igyekeznek korábbi pozíciójuk elvesztése után felzárkózni. Egy azonban minden fogadóterületben közös, alkalmazkodniuk kell a megváltozott feltételekhez.

Egy desztináció ellenálló és védekező képessége azonban nem egyforma, így a következő időszakban egyre többször fog előtérbe kerülni a reziliencia kérdése, hiszen a rendszerek hatásainak mértéke és az azokban bekövetkező változások okot adnak a reziliencia kérdéskörének vizsgálatára. A turizmus és a reziliencia kapcsolatrendszere többrétű, hiszen míg a túlturizmus esetében a turizmus az okozója, kiváltója, máskor épp elszenvedője vagy megoldása a reziliencia megvalósulásának.

Konferenciánk célja, hogy a reziliencia kérdéskörével akár területi, akár ágazati, akár vállalati szinten foglalkozó kutatók és doktoranduszok számára lehetőséget nyújtson a találkozásra és új tudományos eredményeik bemutatására.

Tervezett szekciók: turisztikai termékfejlesztés (kulturális-, örökség-, sport-, egészségturizmus), turizmus-politika, turizmus marketing, fenntartható turizmus-vendéglátás, desztináció menedzsment, English session.

 

A konferencia nyelve: magyar, angol

 

Szeretettel várjuk az előadókat és a résztvevőket a tudományos rendezvényen!

A konferencia oldalaITHC24 (google.com)

RegisztrációITHC24 - Regisztráció (google.com)

Hatráridő:

2024. szeptember 15.

Szervező:

Partiumi Keresztény Egyetem

Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola

 

Partnerek:

Érmelléki Gazdák Egyesülete

 
Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024 Adatvédelem Süti szabályzat
PNRR
PKE
PNRR
Adatvédelem Süti szabályzat Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024
Tervezte:Noncommon.design
Feljesztette:BTZ web
a