Oktatási mobilitás (STA)

ROEN
Oktatási mobilitás (STA)
Oktatási mobilitás (STA)

Jelentkezés

 

Az oktatók mobilitásában a felsőoktatási intézmények bármely oktatói és a felsőoktatási intézményeken kívüli meghívott oktatók is részt vehetnek. A kiváló és a résztvevőkre lehető legnagyobb hatást gyakorló mobilitási tevékenységek biztosítása érdekében a mobilitási tevékenységeknek kapcsolódniuk kell az adott oktató szakmai fejlődéséhez, és érintenie kell a tanulási és személyes fejlődési igényeiket.

 

Az oktatók által végrehajtható tevékenységek

 • Külföldi felsőoktatási partnerintézményben töltött oktatási időszak. A külföldi oktatási időszakok lehetővé teszik a felsőoktatási intézmények vagy a vállalkozások oktatói számára, hogy egy külföldi felsőoktatási partnerintézménynél oktassanak. Az oktatók oktatási célú mobilitása bármilyen tanulmányi területet érinthet.

 • Külföldi képzési időszak egy felsőoktatási partnerintézménynél, vállalkozásnál vagy más releváns munkahelyen. A külföldi képzési időszak a felsőoktatási intézmények bármely oktatója számára lehetővé teszi, hogy olyan külföldi képzési tevékenységben vegyen részt, amely releváns a felsőoktatási intézménynél végzett mindennapi munkája szempontjából. A képzési időszakra képzési események (kivéve a konferenciák), szakmai látogatások vagy megfigyelési időszakok formájában is sor kerülhet. Az oktatók mobilitási időszakán belül kombinálhatók egymással az oktatási és képzési tevékenységek. Valamennyi külföldi oktatási vagy képzési időszakot végre lehet hajtani vegyes mobilitás formájában.

 

A mobilitási tevékenység időtartama

 • Az uniós tagállamok és a programhoz társult országok közötti mobilitás időtartama 2 és 60 nap közötti, amelybe az utazással töltött idő nem számít bele.
 • A vállalkozásoktól meghívott oktatók esetében a minimális időtartam 1 nap fizikai mobilitás.
 • A programhoz nem társult harmadik országokat érintő mobilitás esetén az időtartam 5–60 nap, amelybe az utazással töltött idő nem számít bele. Ugyanez vonatkozik a vállalkozások meghívott alkalmazottaira is.
 • A minimális időtartam minden esetben egymást követő napokat jelent.
 • A fizikai mobilitási időszak megszakítható. A megszakítás időtartama nem számít bele a mobilitási tevékenység időtartamába.
 • Az oktatási tevékenységnek hetente (és más, egy hétnél rövidebb tartózkodási idő esetén is) legalább 8 óra oktatást kell magában foglalnia.
 • Ha a mobilitás időtartama meghaladja az egy hetet, a nem teljes hét alatt megtartott minimális oktatási óraszámnak arányosnak kell lennie az adott hét időtartamával.

 

A következő kivételek alkalmazandók:

 • A vállalkozásoktól meghívott oktatók esetében nincs minimális oktatási óraszám. 
 • Ha az oktatási tevékenységet egyetlen külföldi időszak során képzési tevékenységgel ötvözik, a minimális heti (vagy más, egy hétnél rövidebb tartózkodási idő alatti) oktatási óraszám 4 órára csökken.

 

A pályázás menete

Egyetemünkön a mobilitási pályázás a MOB adatbázison keresztül történik. Azok a jelentkezők, akik még nem voltak mobilitáson, vagy nem adtak le ilyen jellegű kérelmet, még nincsenek regisztrálva a MOB adatbázisban. Ebben az esetben küldjék el nevüket és email címüket a mobilitás koordinátorának regisztráció végett. Regisztráció után lehet indítani a pályázást.

 

STA letölthető dokumentumok

Criteriile de selectie a personalului

Formular pentru contract financiar

ISCED-kódok

Letter of confirmation – Teaching

Megpályázható helyek tanároknak

Mobility Agreement – Teaching

A pályázathoz szükséges iratok (STA)

Pályázati űrlap (STA)

Erasmus Mobilitások szabályzata

 

HASZNOS LINKEK

Distance calculator

 

Erasmus koordinátor
Ardelean Tímea

 

 

 
Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024 Adatvédelem Süti szabályzat
PNRR
PKE
PNRR
Adatvédelem Süti szabályzat Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024
Tervezte:Noncommon.design
Feljesztette:BTZ web
a