Budapesten gyűltek össze a Kárpát-medence egyetemistái

ROEN
Budapesten gyűltek össze a Kárpát-medence egyetemistái
Budapesten gyűltek össze a Kárpát-medence egyetemistái
2023. március 8.
A  nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói első alkalommal vettek részt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A rangos megmérettetésen az anyaországból és a határon túlról több mint 1500 sportoló küzdött az érmekért. Az elmúlt hétvégén a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói részt vettek a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében megrendezett XIV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A...


A  nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói első alkalommal vettek részt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A rangos megmérettetésen az anyaországból és a határon túlról több mint 1500 sportoló küzdött az érmekért.
Az elmúlt hétvégén a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói részt vettek a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében megrendezett XIV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatását is bíró nagyszabású esemény célja a határokat átívelő magyar közösségek erősítése, a felsőoktatási hallgatók sporton keresztüli kapcsolatépítésének segítése. A rendezvényre a budapesti és vidéki egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról valamint a Felvidékről.
A különböző versenyekre nevezők terén új rekordot tudhat magáénak a rendezvény, amelynek keretei között összesen nyolc sportág (asztalitenisz, alumni foci, kosárlabda, röplabda, nagypályás labdarúgás, futsal, futás, darts, sakk) küzdelmeiben 1500 sportoló vett részt.


Mint azt dr. Lukács Norbert Csabától, a Partiumi Keresztény Egyetem testnevelő tanárától megtudtuk, a PKE sakk és asztalitenisz csapatai egyaránt jól teljesítettek, annak ellenére, hogy az egyetem első alkalommal vett részt a KEK-en. Amatőr egyéni asztaliteniszben Nagy Ferencz Norbert harmadik, a sakk-bajnokságon pedig hatodik helyezést ért el.

Utóbbi versenyszámban, az amatőr kategóriában, az egyetem két hallgatója, Balla János és Szász István hetedik, illetve nyolcadik helyen végeztek. Az egyetem futsal csapatának nem sikerült bejutni a szombati felsőházi rájátszásba, viszont, az ugyanazon a napon, a Ludovika Campuson megrendezett KEK Run egyéni 10 km-es távon Sütö Mária Fanni a 25-34 év korcsoportban, 01:01:28-as idővel a 12. helyezèst èrte el, így kijelenthető, hogy a PKE hallgatói egy igazán sikeres tornát tudhatnak maguk mögött.


 

 
Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024 Adatvédelem Süti szabályzat
PNRR
PKE
PNRR
Adatvédelem Süti szabályzat Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024
Tervezte:Noncommon.design
Feljesztette:BTZ web
a