Egyetemünkön koszorúzott a Bocskai zarándoklat

ROEN
Egyetemünkön koszorúzott a Bocskai zarándoklat
Egyetemünkön koszorúzott a Bocskai zarándoklat
2023. február 24.
2023. február 22-én a Partiumi Keresztény Egyetem udvarán található Bocskai István fejedelem szobránál helyezte el koszorúját a Bocskai zarándoklat. Bocskai István a szabadságra, békére törekedésével, a hajdúk letepítésével a hajdúvárosiak emblematikus alakjává vált. Éppen ezért hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték 2006-ban, hogy minden év februárjában közösen emlékeznek a fejedelemre, létrehozva a Bocskai zarándoklatot, akik minden olyan...

2023. február 22-én a Partiumi Keresztény Egyetem udvarán található Bocskai István fejedelem szobránál helyezte el koszorúját a Bocskai zarándoklat.

Bocskai István a szabadságra, békére törekedésével, a hajdúk letepítésével a hajdúvárosiak emblematikus alakjává vált. Éppen ezért hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték 2006-ban, hogy minden év februárjában közösen emlékeznek a fejedelemre, létrehozva a Bocskai zarándoklatot, akik minden olyan települést felkeresnek, amely Bocskai István életének nagy jelentőséggel bíró állomása volt. A megemlékezések a nemzeti identitásunkat erősítik, egy közösségé kovácsolják nemzetünket. 

A koszonrúzásra érkezett zarándokokat, a hajdúvárosiak küldöttségét, egyetemünkön dr. habil Maior Enikő rektorhelyettes fogadta, aki beszédében elmondta, megtiszteletés számunkra, hogy 2006 óta minden évben egyetemünkön is elhelyezik a megemlékezés koszorúját.

 
Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024 Adatvédelem Süti szabályzat
PNRR
PKE
PNRR
Adatvédelem Süti szabályzat Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024
Tervezte:Noncommon.design
Feljesztette:BTZ web
a