Umwandlungen und Interferenzen

ROEN
Umwandlungen und Interferenzen
Umwandlungen und Interferenzen
2014. szeptember 20.
6. Nemzetközi Germanisztikai Konferencia a Partiumi Keresztény Egyetemen

A Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke idén hatodik alkalommal Nemzetközi Germanisztikai Konferenciát szervez Umwandlungen und Interferenzen („Átalakulások és interferenciák”) címmel. A 2014. szeptember 18–19. között megrendezésre kerülő konferencia célja egy nívós nemzetközi szakmai fórum megteremtése a partiumi régióban, amely anyaországi és határon túli germanisták számára egyaránt lehetőséget biztosít a tudományos eszmecserére, egymás kutatási eredményeinek megismerésére és nem utolsó sorban a határokon átívelő szakmai kapcsolatok elmélyítésére.

Az idei konferencia 60 előadója 9 országból (Magyarországról, Romániából, Bosznia-Hercegovinából, Észt­ország­ból, Lengyelországból, Németországból, Örményországból, Szlovákiából, valamint Törökországból) érkezik. A konferencia két fő szekcióban zajlik: az irodalomtudományi szekció központi témája a háborúra való emlékezés, a háború témakörének feldolgozása az irodalomban. A téma időszerűségét nem utolsó sorban az első világháború kitörésének századik évfordulója adja. A nyelvtudományi szekció keretében kontrasztív nyelvészettel, kontaktusnyelvészettel, fordítástudománnyal és a német mint idegen nyelv oktatásával kapcsolatos kutatások kerülnek megvitatásra.

A konferencia megnyitóján Dr. János Szabolcs, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora, Dr. Carmen Elisabeth Puchianu, a Romániai Germanisták Társaságának ügyvezető elnöke és Dr. Bánffi-Benedek Andrea, a Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszékének vezetője köszönti a résztvevőket.

A lektorált konferencia-előadások a PKE Német Tanszéke tudományos sorozatában látnak napvilágot, amely a németországi Peter Lang Kiadó gondozásában jelenik meg.

Program

 
Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024 Adatvédelem Süti szabályzat
PNRR
PKE
PNRR
Adatvédelem Süti szabályzat Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024
Tervezte:Noncommon.design
Feljesztette:BTZ web
a