Főoldal

ROEN
Tudomány,
kultúra,
közösség
Románia első akkreditált magyar nyelvű magánegyeteme családias légkörrel, színvonalas oktatással, korszerű infrastruktúrával, belvárosi campusszal és kollégiummal várja hallgatóit Nagyváradon.
Kiemelt hírek
alapképzés
A PKE-n végzett alapképzés során nemcsak széleskörű és versenyképes tudást szerezhetsz egy vagy több szakterületen, hanem olyan szakmai kapcsolatokat is építhetsz, amelyek segíthetnek a karriered megvalósításában. Színvonalas képzéseink során komoly szaktudással rendelkező, országos és nemzetközi szinten elismert oktatók, hazai és külföldi tanulmányutak, pályázat- és ösztöndíjlehetőségek segítik szakmai fejlődésedet.
mesterképzés
Az oktatás mellett tanáraink karrierépítési tanácsokkal látják el hallgatóinkat, valamint szakmai kapcsolatok létrehozásában segítik őket. A mesteri diploma megszerzése a munkaerőpiacon is előnyt jelent, hiszen általa olyan karrierlehetőségek tárulnak fel, amelyekhez magasabb képesítés szükséges. Projektalapú képzési stratégiánk nap mint nap hozzásegíti hallgatóinkat ahhoz, hogy ne akkor csöppenjenek bele először a szakmába, amikor az egyetem elvégeztével dolgozni kezdenek.
pedagógiai modul
A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Neveléstudományi Intézete alapfokú és elmélyítő szintű tanárképzést működtet azok számára, akik tanulmányaik közben szeretnének beiratkozni az I-es, illetve II-es szintű pedagógiai modulra, valamint posztgraduális képzést biztosít mindazoknak, akik egyetemi tanulmányaik befejeztével döntenek úgy, hogy szeretnének pedagógusi pályára lépni. A modul kiegészítésként szolgál bármilyen szakirány mellé.
partiumi nyelvközpont
A Partiumi Nyelvközpont nyelvtanfolyamokat és szaknyelvi tanfolyamokat szervez minden korcsoportnak, minden nyelvi szinten (kezdő, középhaladó, haladó) – angol, német, francia, olasz, magyar és román nyelvekből. Tevékenységi körébe tartozik még a hallgatók, illetve a régió lakosainak a Partiumi, Cambridge és ECL nyelvvizsgákra való felkészítése és vizsgáztatása (angol, német, francia); valamint a fordítási és a tolmácsolási szolgáltatások.
 
A tudományos és a művészeti kutatás állandó részét képezi a PKE tevékenységének, melynek oktatóink és hallgatóink egyaránt részesei. Az évek során számos, a tanszékek keretében tevékenykedő, vagy a tanszékek közötti együttműködésből létrejövő kutatócsoport szerveződött, amelyek rendszeresen valósítanak meg kutatási projekteket, konferenciákat és egyéb szakmai programokat.
Partiumi Területi Kutatások Intézete
Sulyok István Teológiai Tudományok Intézete
Vizuális Alkotás és Nevelés Kutatóműhely (VAN)
Partiumi Gazdaságkutató Központ (PGK)
Alkalmazott Kutatások Központja (AKK)
Irodalom- és Kultúratudományi Kutatások Központja (IKTKK)
Angol-Amerikai Kutatások Központja (AAKK)
Germanisztikai Kutatások Központja (GKK)
Zenei Kutatások Központja (ZKK)
Nemzetközi élet
Erasmus+ és határtalan nemzetközi lehetőségek
Az Erasmus+ és Makovecz programok célja lehetőséget biztosítani a hallgatóknak és az akadémiai személyzetnek a külföldön történő szakmai tapasztalatszerzésre, tanulmányi és kutatási tevékenységeik támogatására, illetve a specializálódott projektekben és hálózatokban való részvételre. Ezen együttműködések révén a résztvevők európai szintű, versenyképes tudást szerezhetnek, megismerhetnek más kultúrákat és gyakorolhatják idegen nyelvtudásukat.
Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024 Adatvédelem Süti szabályzat
PNRR
PKE
PNRR
Adatvédelem Süti szabályzat Copyright © Partiumi Keresztény Egyetem 2024
Tervezte:Noncommon.design
Feljesztette:BTZ web
a